Články

 

Pohyb k životu patří, neboť naše tělo nutí k neustálé aktivitě, která dodává tělu stabilní předpoklady ke správné funkčnosti a udržitelnosti vitálního pohybu bez bolesti.

Rok, v němž se událo spíše než radostných, tak více smutných věcí, máme skoro již za sebou. Pro někoho je to zlomový rok, pro mě velmi poučný, inspirativní a dokonce i akční. Na začátku roku jsem měla, jako jistě každá z nás, určité plány, které jsem ale nebyla schopna splnit, neboť mi chyběla ta správná motivace. Říkejme...

Jak toho mého mrňouska zabavit? Bude mít vůbec o aktivitu zájem? Není to ještě brzy? Pokud se Vám v hlavě, nyní množí tyto otázky, přečtěte si tento článek.

Štědrý den se neúprosně blíží a děti jsou čím dál více nedočkavé a zároveň i velmi natěšené. Neustále slyšíte otázky typu ,,kdy už Ježíšek donese dárky? ,,Kdy budeme pouštět lodičky?" ,,Mami, můžu si vzít už to vánoční cukroví?" Jistě to znáte také, že? :-)

Děti, které už zvládnou sedět sami, si velmi rády sedají do této pozice. Je to pro ně sice pohodlnější, avšak pro jejich tělíčko a zdravý vývoj do budoucna zcela nevhodné. Proto byste si měli všímat, jak vaše děti sedí při běžných činností.

Letní prázdniny již začaly. Děti jsou častěji venku, jezdí na kole, prozkoumávají místní okolí a občas se stane, že se jim přihodí malá nehoda, ať už v podobě drobné odřeniny při karambolu s kolem, nebo zadření třísky, při hraní s kamarády na schovávanou. Proto bychom měli mít lékárničku plně vybavenou a vždy po ruce. A co teprve, když se blíží...

Právě s touto otázkou za mnou přišla včera moje 11-letá dcera Zuzanka. I když je neustále v pohybu, jezdí na kole, běhá s kamarády na hřišti, nebo po vesnici, občas se i ona sama přistihne, že ten postoj těla není takový , jaký by měl být. Má pohodlné držení těla a když může, v sedě se pěkně hrbí.

První den v květnu je označován dnem zamilovaných a také svátkem práce. Připomeneme si význam a tradice tohoto svátku a nebude chybět ani malá ukázka párového cvičení. Proč párového? Protože ve dvou se to lépe táhne a jak jinak oslavit tento svátek, než společně se svými kamarády, rodiči, sourozenci...se všemi, které máme rádi, právě třeba i hravou...


Pokud hledáte inspiraci na další hry, cvičení a tipy, jak aktivně využít čas s vašimi dětmi a zapojit je nenápadně do cvičení, můžete se přidat do mé skupinky na FB : 

ZDRAVÍ A SPRÁVNÝ POHYB HRAVĚ DĚTEM I MÁMĚ

Radost dětem pohybem